RSS

joi, 15 octombrie 2015

Cele 10 porunci ale fericirii

           
     Orice urare faci sau primesti contine inevitabil cuvantul fericire. Oricine isi doreste fericirea. Bun, si cum ajungi la ea? Pai...
  1. Traieste in prezent. "Nu cara in spate poverile trecutului" spune un proverb chinez. Nu mai poti schimba nimic, nu mai poti retrai ce a fost. Viata nu este un film caruia poti sa ii dai play ori de cate ori doresti. Orice amintire te chinuie, gandeste-te ca la momentul respectiv ai facut ce ai crezut ca e bine, zambeste si mergi mai departe. In esenta ai invatat o lectie, ai avut o experienta care sigur se va dovedi utila la un moment dat. Nici asupra viitorului nu ai nici o putere, poti face azi tot ce tine de tine ca ziua de maine sa fie frumoasa si sa speri.
  2. Bucura-te de lucrurile mici. Fii recunoscator. Se intampla uneori sa uiti cate binecuvantari ai primit. Bucura-te de micile victorii, de o apreciere a muncii tale de exemplu, de un compliment, de un zambet asa cum o faci de marile realizari. Bucura-te de relatiile frumoase cu cei dragi, fie ca sunt parinti, copii, prieteni, colegi. Bucura-te de o cafea buna sau de o inghetata.
  3. Renunta la relatiile toxice. O relatie toxica este orice relatie in care nu te simti iubit, apreciat, respectat in cea mai mare parte a timpului. Daca toate eforturile tale de comunicare au esuat, distanteaza-te de acea persoana. Nu permite nimanui sa te trateze altfel decat meriti!
  4. Viseaza. Indrazneste sa faci ce iti place, sa ai ce iti doresti. Fati un plan realist, acorda-ti timp si munceste pentru ce vrei. Nu conteaza ca este vorba despre o promovare sau despre un parfum care iti place. In plus, senzatia unui lucru bine facut este divina. 
  5. Inconjoara-te de oameni pozitivi. Cine nu are nevoie de sustinere din cand in cand? Cine nu isi doreste sa vada zambete, sa auda glume? Da, oamenii trec si prin probleme, dar daca ai cunostinte vesnic nefericite nu e cazul sa te lasi absorbit in dramele lor.
  6. Comunica. Exprima-ti emotiile. Spune-ti parerea, dar mereu fa-o politicos, pe un ton calm, folosindu-ti tactul si empatia. Chiar daca te afli intr-o disputa, aminteste-ti ca tu cauti solutii la un conflict, nu o cearta.
  7. Fii autentic. Respecta-te. Tot ce spui sau faci trebuie sa fie in congruenta cu tine, cu stilul tau si parerile tale. Nu purta masti pentru a fi acceptat de cineva. Sunt obositoare. Doar oamenii fara substanta au o imagine. 
  8. Ai grija de corpul tau. In esenta va trebui sa traiesti in el cateva zeci de ani. De ce sa nu il pastrezi in cea mai buna forma? 
  9. Gestioneaza-ti bine timpul. Ai senzatia ca ziua are prea putine ore? Atunci fie incerci sa faci totul de unul singur, fie pierzi timpul! In ambele situatii, ia masuri urgent! 
  10. Acorda-ti timp doar pentru tine. Macar jumatate de ora la finalul oricarei zile fa ceea ce iti place. Asculta muzica, citeste, plimba-te, viseaza cu ochii deschisi! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu