RSS

joi, 7 aprilie 2016

Ce apare mai intai, dragostea sau sexul?


       Rapunsul teoretic la intrebare este depinde: de perioada vietii, de cutumele sociale, de parerile si nevoile personale, etc. Practic, lucrurile stau ceva mai simplu: sexul. In secolul vitezei, chiar si relatiile amoroase au fost pe speed forward, timpul de cunoastere a devenit aproape inexistent si nici multitudinea de parteneri disponibili nu prea favorizeaza crearea unei legaturi emotionale. Inceputul unei relatii moderne este asadar  abrupt, asemanator aruncarea intr-un univers necunoscut, bazat mai mult pe cautarea calitatilor dorite intr-o persoana ce te atrage fizic decat pe cunoasterea celuilalt. Cumva parca am castigat liberatate cu pretul profunzimii.

       Daca ar fi sa privim problema doar din perspectiva asta, nu exista decat trei variante, toate posibile: sex fara obligatii, iubire fara sex si ambele, Si femeile si barbatii pot face sex de dragul placerii, de dragul sportului, de dragul de a se detasa de viata cotidiana pentru o ora sau pur si simplu pentru ca sunt atrasi de cineva nedorind sa isi complice viata. In ciuda opiniei generale, femeile pot fi la fel de neimplicate afectiv ca barbatii, deci din punctul asta de vedere diferenta intre sexe este foarte mica. Pe de alta parte, se poate intampla sa iubesti un om fara a simti nici cea mai mica urma de atractie sexuala, iar acelea sunt momentele in care iti vine sa urli la cer de frustrare. Se intampla mult mai rar dar hormonii nu functioneaza dupa regulile ratiunii oricat de mult ti-ai dori sau oricat de potrivit ar fi celalalt. Magia se intampla abia cand o singura persoana iti ofera si iubire si sex. Dar pana acolo e cale lunga.

        Nu cred in iubirile la fulgeratoare, mereu mi s-a parut ca sunt o majora confuzie intre atractia fizica si iubire. Cred in relatiile contruite, cele in care investesti in fiecare zi tot ce ai si cel mai important: timp! Cred in relatiile care pleaca de la o minima afectiune si respect, de la sex de calitate si devin legaturi aproape indistructibile, cred in forta amintirilor comune, a realizarilor comune, a implinirii comune, iar asta nu se poate realiza dupa 3 saptamani de cand cunosti pe cineva fascinant. Dar trebuie sa incepi sa construiesti de undeva, nu? Iar sexul este o activitate placuta cu destule beneficii.

     
P.S. Nu cred ca cineva te poate folosi pentru sex. Bine, cu exceptia notabila a cazurilor in care primesti o plata pentru asta. Daca te simti folosit este pentru pentru ca nu ai stiut sa impui respectul pe care il meriti sau pentru ca ai facut niste compromisuri de dragul ceiluilalt. Si, da, nu toate relatiile care incep cu intalniri, glume, momente frumoase impreuna si sex se transforma in mari iubiri, dar macar ai incercat si te-ai ales cu niste momente frumoase. Nu e putin lucru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu